Overlay header
8 mei 2023

Girlsday Etty Hillesum Lyceum Deventer

Meisjes en Techniek. Het thema van deze Girlpower dag op 16 februari 2022 in Deventer. Meer dan 350 meisjes konden kennismaken met het vak 'autoschadeherstel'. Onder de deskundige leiding van Nadr Celik, Raymon Hannink en Arnold Hagen van (HTH-automotive) Hannink Schadeservice uit Deventer mochten de meisjes uitdeuken, restylen en VR autospuiten.

De deuk in een portier maken gaf veel hilariteit en er was veel interesse. Sommige meisjes kwamen vaker terug. In de korte gesprekjes die wij met hen hadden bleek dan ook dat ze verrast waren door de mogelijkheden en hoe leuk de beroepen zijn. Veel meisjes hebben dan ook de website www.datiseengave.nl bekeken en de interessetest op de website gemaakt.

Hopelijk brengt deze actie van OOC samen met Hannink Schadeservice meisjes op het idee om wat in de techniek in het algemeen en specifiek in het schadeherstel vak te gaan doen. Dit was een van de eerste activiteiten dit jaar waaraan OOC samen met bedrijven op scholen mochten deelnemen. Door Corona zijn de verschillende activiteiten en evenementen opgeschoven. De komende tijd zullen er daarom veel activiteiten en evenementen plaatsvinden.

Wil je als bedrijf ook je steentje bijdragen in het enthousiast maken van scholieren voor onze branche? Neem dan contact op met de regio coördinatoren bedrijfsleven – onderwijs van OOC. Mabri Fennema is bereikbaar op (0348) 43 73 12 of via m.fennema@oocinfo.nl en Karel Markx is bereikbaar op (0348) 43 73 41 of via k.markx@oocinfo.nl.